Valér
-2 °C
0 °C

Hétfőn lezárják a pesti alsó rakpartot

2007.05.13. 18:05
A Fővám téri metróállomás miatt lezárják a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Belgrád rakpart között. A főpolgármestes elismerte, hogy a lezárás komoly forgalmi dugókkal, kellemetlenségekkel fog együtt járni a következő hónapokban.

Hétfőn lezárják a pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Belgrád rakpart között a Fővám téri metróállomás építése miatt - közölte Demszky Gábor főpolgármester.

A gépjárművel közlekedők választhatják a budai alsó rakpartot, a pesti oldalon észak felől pedig a Hungária körutat és a Dózsa György utat, de haladhatnak a Lánchíd és a József Attila utca felé is - mondta Demszky Gábor a Fővám téri metróállomás építési területén tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette azt is, hogy az autósok dél felől a Könyves Kálmán körút,, a Vágóhíd utca, a Haller utca, valamint a Ferenc körút felé kerülhetik el a rakpartot.

A főpolgármester tájékoztatott arról is, hogy június 21-étől a 2-es villamos helyett két évig villamospótló buszok járnak, a Szabadság hidat pedig augusztus 21-étől zárják le. A Fővám téri metróállomás építése "nagyon komoly forgalmi torlódásokkal, kellemetlenségekkel, bosszúságokkal fog együtt járni a következő hónapokban" - fogalmazott Demszky Gábor, ugyanakkor hozzáfűzte, hogy a 4-es metró évente több mint 10 millió megtakarított órát jelent a város közlekedésében.

Dancs Gábor közlekedési tanácsnok szerint a mostani terelés és forgalomkorlátozás bizonyos értelemben a csökkentett forgalmú Belváros főpróbáját is jelenti. A 4-es metró és az M0-ás gyűrű elkészültével megszűnnek majd "a hálózati hiányok", "modern budapesti nagyváros" alakulhat ki megváltozott eszközhasználattal, csökkentett belvárosi forgalommal.

A pesti alsórakpart lezárásával egy időben ideiglenesen nem közlekedik a 83-as trolibusz, mivel a felső rakpartra épülő munkagépek miatt a felső vezetékeket le kell szerelni. A 83-as trolibusz útvonalán két új járat közlekedik hétfőtől: a 89-es jelzésű trolibusz az Orczy tér és a Kálvin tér között szállítja az utasokat, míg a 83-as jelzésű troli pótló busz közlekedik a 83-as troli eredeti útvonalán. Módosul a 9-es busz menetrendje.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!