Valér
2 °C
8 °C

Négyezer lakás fűtés nélkül Óbudán

2005.11.24. 21:12
A Főtáv szakemberei csütörtök este kilenc órakor tudták újraindítani a távfűtést a budapesti Pók utcai lakótelepen, ahol reggel óta négyezer lakásban hidegen maradtak a radiátorok. A Főtáv illetékese azt mondta: ha télen két-három napig nincs fűtés, a lakásokban akkor sem esik 16-17 fok alá a hőmérséklet.

A Főtáv szakemberei csütörtökön este kilenc órakor tudták újraindítani a fűtést a Pók utcai lakótelepen, ahol reggel óta hidegek voltak a radiátorok.

A hibát az okozta, hogy kilyukadt egy távhővezeték - mondta az Index kérdésére a Főtáv Rt. diszpécserszolgálatának műszakvezetője. A hiba kijavítását csütörtök este hat órára ígérték, ám egy újabb meghibásodás lassította a munka befejezését.

A Főtáv Rt-hez csak este hat óra után érkeztek nagyobb számban bejelentések, amikor még mindig nem indult újra a távfűtés. A hiba kijavítása után estére ismét feltöltötték a rendszert és elvégezték a nyomáspróbákat.

Kérdésünkre, hogy egy ilyen hosszú fűtéskiesés nem jelent-e veszélyt a hideg téli időben a lakókra, a diszpécserszolgálat vezetője azt mondta: ha a megfelelően szigetelt lakások ilyenkor két-három napig fűtés nélkül maradnak, a hőmérséklet akkor sem esik 16-17 fok alá. Ez kétségtelenül kellemetlen az ott lakóknak, de a lakások teljes lehűlésétől nem kell tartani - hangsúlyozta a Főtáv illetékese.