Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drága lesz teherautózni Budapesten

2007.11.19. 15:39
A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülése után bejelentették, hogy nyugdíjas HÉV-bérletet csak 65 éven felettiek vásárolhatnak januártól. Nyolcezer forintra emelkedik a teherautók behajtási engedélye a belső városrészekbe.

A Főpolgármetseri Kabinet hétfői ülésén úgy döntöttek, hogy tízszeresére emelik a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók behajtási engedélyét Budapest belső kerületeibe. 1990 óta a behajtási díj nyolcszáz forint volt, jövő évtől azonban nyolcezer lesz. Szigorítják az engedélyek ellenőrzését is: eddig cégenként osztották, mostantól rendszámra lehet csak kérni. A tapasztalatok szerint a nagyobb cégek ugyanis visszaéltek az engedélyekkel, akár féltucatnyi autó is használta ugyanazt az engedélyt. A díjemelésből egymilliárd forint bevételt vár Budapest. A pénzt parkolásfejlesztésre, például P+R parkolók építésére akarják költeni.

Az állam kiszáll a 65 év alattiak utazási támogatásából, így nyugdíjas HÉV-bérletet januártól csak 65 év felettiek vásárolhatnak. A változás négyezer nyugdíjast érint Budapesten, nekik 2008-tól teljes árú, dolgozói bérletet kell venniük.