Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Ha a szocik győznek, akkor velünk bármit meg lehet csinálni

2009.01.08. 10:18
Kósa Lajos szerint ha a Fidesz meg is szerzi a képviselői helyet a ferencvárosi időközi választáson, Gyurcsány " egy óra alatt kettőt vásárol helyette".

Bácskai János fideszes képviselőjelölt mellett kampányolt szerdán a Ferencvárosban Kósa Lajos, Debrecen szintén fideszes polgármestere, jelentette az Inforádió. A IX. kerületben, a főváros 12. választókörzetében vasárnap tartanak időközi választást a szeptemberben Fodor Gábor SZDSZ-elnökké választása miatt lemondott Gegessy Ferenc helyi liberális polgármester és parlamenti képviselő lemondása miatt.

"Most kis dologról van szó. Miről is? Egyetlen egy szem mandátumról a magyar parlamentben. Nem egy nagy etwas egyébként. Már csak, ha arra gondolunk, hogy a Gyurcsány egy óra alatt kettőt vásárol helyette, nem?" - jelentette ki a Lónyay utcai Református Gimnáziumban tartott kampányrendezvényen Kósa.

Szerinte ha "a Ferencvárosban a szocik győznek", az azt jelenti, "hogy tulajdonképpen velünk mindent meg lehet csinálni".

Kósa szerint jellemző, hogy a szocialisták azt a Bánsághi Tamást indítják jelöltként, "akit korábban a helyi elöljáró a korrupciós ügyei miatt fosztott meg az alpolgármesterségtől". Bánsághi valójában jelenleg is a kerület alpolgármestere, a 2006-os önkormányzati választások előtt az MSZP és az SZDSZ helyi vitája nyomán kellet rövid időre lemondania.

Bánsághi Tamás közleménye

Sajnálatosnak tartom, hogy a Fidesz ismét valótlanságokkal kampányol. Kósa Lajos állításával szemben az elmúlt 10 évben mindvégig Ferencváros alpolgármestere voltam, ettől senki sem "fosztott meg". A négy évvel ezelőtti valótlan korrupciós vádak miatt az ezt állító FIDESZ-politikusokat bepereltem, a pert a bíróságon megnyertem. A bíróság indoklásában kifejtette, hogy a politikusok, mint közszereplők az átlagosnál nagyobb tűrésre kötelezettek, de azt nem kötelesek elviselni, hogy alaptalanul korrupcióval gyanúsítsák őket. Az alaptalanul vádaskodó Fidesz-politikusokat a bíróság bocsánatkérésre kötelezte, amit meg is tettek. Ezért felszólítom Kósa Lajost, hogy a személyemre vonatkozó kijelentéséért kérjen tőlem nyilvánosan bocsánatot, ellenkező esetben őt is beperlem.

A vasárnapi időközi választásokat botrányok sorozata előőzte meg. A választási bizottság az MDF, a MIÉP és a Szociális Zöld Párt jelöltjét is kizárta a kopogtatócédulákkal való visszaélések miatt. Azóta folyamatosan érik vádak a még versenyben maradt pártokat, de a választási bizottság véglegesítette a jelöltlistákat, sőt, csütörtökre már ki is nyomtatták a szavazólapokat.

A választáson végül hat jelölt, Bácskai János (Fidesz-KDNP), Várady Tibor (Humanista Párt), Szegedi Csanád (Jobbik), Paulik Péter István (Magyar Kommunista Munkáspárt), Bánsághi Tamás (MSZP) és John Emese (SZDSZ) indulhat.