Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Megkapta a működési engedélyt a Gödör

2008.06.26. 11:47
Vége a vitáknak, az V. kerület kiadta a működési engedélyt a Gödör büféjére, miután a fővárosi önkormányzat illetékes bizottsága reggel megadta az ehhez szükséges tulajdonosi hozzájárulást.

Kiadata a Belvárosi önkormányzat jegyzője a Gödör Klub büféjének az állandó működési engedélyt, így nem kell bezárnia a sokak által kedvelt szórakozóhelynek.

Az engedély kiadása előtt a fővárosi önkormányzat kiemelt fejlesztések bizottsága csütörtök reggeli ülésén megszavazta az engedélyhez szükséges tulajdonosi hozzájárulást. A főváros ugyanis a terület egyik tulajdonosa.

Nyári nap a Gödörben

Az Index kérdésére, hogy mi köze a kiemelt fejlesztések bizottságának a Gödör Klub büféjéhez, Hunvald György, a testület egyik tagja elmondta, hogy a bizottság számos tulajdonosi jogkört vont magához, amelybe beletartozik ez a kérdés is.

A többek által büféügyi bizottságnak elkeresztelt testület egyébként más hasonló nagyszabású ügyben is döntött reggel: meghosszabbította például a Városháza büféjének bérleti szerződését.

A Gödör Klub büféjének a csütörtöki döntésig nem volt engedélye. Állandó működési engedélyt kértek az illetékes kerületi önkormányzattól, minden részengedélyt beszereztek, csak egy hozzájárulás hiányzott, az Erzsébet tér tulajdonosáé, a fővárosé.

Gödörtörténet

Az Orbán-kormány idején félbemaradt Erzsébet téri Nemzeti Színház gödrének befejezéséről 2002-ben állapodott meg a kormány és a főváros, de egyezségre azóta sem jutottak. Az akkori terv szerint a kulturális tárca átvállalja azt a hárommilliárd forintot, amelyet az alapokra, a mélygarázsra és a befedésre hitelből költöttek. A főváros ezután birtokba lép, és pályázatot ír ki a földalatti létesítmény befejezésére. Az elképzelés szerint a Gödörben lehet kulturális centrum, konferenciaközpont, vendéglő. A legutóbbi hírek szerint a pályázatot a Városháza tömb építésére kiírandó tenderrel együtt jelentetik majd meg - feltéve, ha addig megegyezik az állam és a főváros a tulajdonjogi kérdésekben.