Piroska
-1 °C
5 °C

Menesztik a négyes metró főnökét?

2005.11.14. 16:24
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Index információi szerint változások várhatók a négyes metró projekt igazgatóságán. A hírt hivatalosan cáfolta a BKV, a Városházán viszont nem kívánták kommentálni az ügyet.

Gulyás László, a BKV keretei között működő DBR Projekt Igazgatóság vezetőjének menesztését fontolgatják információink szerint a Városházán. Gulyás leváltása után a Dél-Buda-Rákospalota közötti metrószakasz előkészítésének irányítását Tölgyesi Vilmos veheti át. Tölgyesi a BKV-nál dolgozott eddig is, a villamosok javításával foglalkozó VJSZ Kft.-t irányította. (A VJSZ-hez viszont utódjaként a korábbi BKV-alvezér, Szirmay Tamás kerülhet. Szirmay korábban a BKV forgalmi és üzemeltetési vezérigazgató-helyettese volt.)

Gulyást információink szerint december elsejével váltják le a metróigazgatóság éléről. A hírt az Indexnek Aba Botond, a BKV vezérigazgatója kacsának nevezte. Gulyás László szerint "nincs ilyen hír". Ugyanakkor a Városházán megerősítette - pontosabban: nem cáfolta - az Index értesülését egy magát megnevezni nem kívánó forrás. Igaz, hozzátette, hogy a döntés még nem teljesen kiforrott, bizonyos módosulások lehetnek az ügyben.

Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy nem tervezi a Városháza vezetése Gulyás László leváltását.

Bizonytalan, hogy Gulyás esetleg más pozíciót kaphat a BKV-nél. Az, hogy a megüresedett vezérigazgató-helyettesi posztra kerüljön, nem vehető bizonyosra, hiszen időközben átszervezték a tömegközlekedési vállalatot, és a vezérigazgató-helyettesek hatásköreit is módosították, a korábban Szirmayhoz tartozó feladatokat szétosztották a többi menedzser között.