Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Marad a megbilincselt Gyurcsány a metróban

2007.05.14. 17:37
Nem találta aggályosnak az Önszabályozó Reklám Testület a Magyar Mérce május 1-én kihelyezett reklámját, így a Jobbik Magyarországért Mozgalom havilapjának címlapja és pár belső oldala még pár napig olvasható marad a metróperonokon.

A megbilincselt miniszterelnökkel a címlapján jelent meg a Magyar Mérce áprilisi száma, a lap pedig reklámhelyet vásárolt magának a metróperonok hirdetési felületein, hogy nagyobb közönséggel is megismertethessék az új szám tartalmát. A Blikkhez, a HVG-hez vagy a Storyhoz hasonlóan a lap címoldalát és pár belső oldalt böngészhetik a metró utasai.


A Népszava keddi cikke szerint azonban "akár el is tűnhet" a Magyar Mérce a metróból, mivel több utas is panaszkodott a címlapon látható képre. A Népszava felidézi, hogy 2006 januárjában a Budapesti Riport ellenzéki kampánykiadvány Demszky Gábort szerepeltető címlapja jelent meg a metróban, a városvezetőt nem túl előnyös színben feltüntető ötszáz hirdetést egy hét múlva távolították el a BKV területéről.

A metróperonok hirdetési felületeihez a BKV-nek nincs köze, mondta az Indexnek Regőczi Miklós, a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója. Nem érkezett a szokásosnál több panasz a kihelyezett reklámra, pár bejelentésről van csupán szó, ennyi szinte bármelyik reklám miatt befut a céghez, derült ki Regőczi Miklós szavaiból.


A reklámokért a Multireklám Zrt. a felelős, a cég egyik munkatársa megkeresésünkre elmondta, hogy összesen két olvasótablóról van szó, az egyik a Deák téri metróállomáson, a másik a Nyugfati pályaudvari állomáson látható. Mint azt Koltai Dánieltől megtudtuk, a Magyar Mérce című folyóirat 2007. május 1. és május 16. közötti időszakra, a piaci áraknak megfelelő díjazásért vásárolt "megjelenési engedéllyel rendelkező sajtótermékek" számára kialakított hirdetési helyet.

A Multireklám állásfoglalást kért az Önszabályozó Reklám Testülettől, és a testület nem találta aggályosnak a kihelyezendő hirdetést, nem emeltek kifogást a megjelenés ellen. A Multireklám állásfoglalása szerint mivel a Magyar Mérce a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal által vezetett időszaki lapok nyilvántartásában szerepel, ezért a hirdetés jogszerűen jelent meg, a cég "a hirdetési üzenet tárgyát és tartalmát a továbbiakban nem hivatott és nem is kívánja minősíteni".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!