Ágnes
-1 °C
2 °C

Az SZDSZ helyére költözik a Fidesz

2006.10.12. 18:29
Szobacsere kezdődött a Főpolgármesteri Hivatalban, az önkormányzat régi és új frakciói között. Az MDF a közgyűlésből kiesett MIÉP helyére költözhet, a Fidesz az SZDSZ irodáit foglalhatja el.

A 25 fős Fidesz-frakció, amelynek legnagyobb a létszáma, az úgynevezett bankszárnyban lévő SZDSZ-frakció helyiségeit kapná. Ezáltal négyzetméterben nagyobb helyhez jutnak a fideszesek, akik eddig viszont több kisebb helyiséget birtokoltak.

Kisebb helyet kap az SZDSZ és az MDF is

Az SZDSZ-frakciónak a hivatal felajánlotta a megszűnő kereskedelmi és a civil bizottság helyiségeit. Ikvai-Szabó Imre frakcióvezető és Geberle Erzsébet frakciótitkár csütörtökön délután megtekintette a 10 fősre csökkent képviselőcsoportnak szánt helyiségeket, de még nem nyilatkoztak ezek elfogadásáról.

A három főre csökkent MDF jelezte viszont, hogy kész átköltözni a MIÉP megszűnt ötfős frakciójának helyére. A KDNP ötfős frakciója a tervek szerint megkapná a korábban ötfős MDF-frakció helyiségeit. Az MSZP-frakció, amelynek létszáma továbbra is 24 fő, az eddigi helyén marad.

Demszky közelében a hozzá kötődők

A hivatali helyiségek elosztásával is foglalkozó Molnár Mihály ügyosztályvezető közölte, továbbra is az a céljuk, hogy a bizottságokat, amelyeknek száma várhatóan csökkenni fog, a hivatal egy keresztszárnyában helyezzék el.

Az MTI megtudta azt is, hogy van egy olyan városvezetési elképzelés is, mely szerint a főpolgármester szomszédságában helyeznék el a közvetlenül hozzá kötődő személyeket, szervezeteket. Így itt lenne az SZDSZ-es főpolgármester-helyettes irodája, aki várhatóan ismét Ikvai-Szabó Imre lesz.

A főpolgármesteri kabinetiroda mellett az SZDSZ-frakció és Demszky Gábor személyes tanácsadói is az első emeletnek ezen a részén tevékenykednének, részben azokban a helyiségekben, ahol korábban Szolnoki Andrea és Schiffer János főpolgármester-helyettesek dolgoztak.