Június 19-én kezdődik a 2-es metró felújítása

MTI
2004.05.17. 15:17
Felújítják a 2-es metró útvonalát, a munkálatok június 19-én kezdődnek és feltehetően augusztus 30-án fejeződnek be; a felújítás ideje alatt 50 új Volvo-busszal szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) vezérigazgatója hétfőn Budapesten.

A tervek szerint a Stadionok és a Deák tér között ötven új Volvo buszt állítanak forgalomba a metró pótlására. Ezek a járatok az adott szakaszon a metró minden megállóját érintik, és a teljes vonalon külön buszsávot biztosítanak számukra a gyors haladás érdekében - mondta Aba Botond. Hozzátette: a Deák tértől a Déli pályaudvarig metró szállítja az utasokat, de a Kossuth téren nem áll meg a szerelvény, mert ezt a megállót teljesen felújítják.

Egyes, az Örs vezér térre érkező buszok - a 61E és a 144 - vonalát a Blaha Lujza térig meghosszabbítják, annak érdekében, hogy az utazóknak ne kelljen csak a metrópótló miatt többször átszállniuk. Az Astoria és a Kossuth tér között külön buszjárat közlekedik majd - tájékoztatott a BKV vezérigazgatója.