Felmentették a Szent István Kórház főigazgatóját

MTI
2004.06.17. 13:51
Felmentette a Szent István Kórház főigazgatóját, Molnár Lajost csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága. A testület Kupper András fideszes alelnök helyszíni indítványára vette napirendre a főigazgató menesztéséről szóló javaslatot. Egyórás zárt ülés után a bizottság, az ellenzékiekkel együtt szavazó több szocialista képviselő voksával, felmentette a főigazgatót beosztásából.

Az alelnök felmentési javaslatát egyebek közt azzal indokolta, hogy a főigazgató múlt évi munkájáról szóló beszámolót április 15-ei rendkívüli ülésén nem fogadta el a bizottság. Emlékeztetett arra is, hogy ezt megelőzően, január 15-én, megrovás fegyelmi büntetésben részesítette a testület a gazdálkodás hiányosságai miatt a főigazgatót.

A fideszesek, így az alelnök is, korábban többször bírálta Molnár Lajost, az SZDSZ egészségügyi programjának kidolgozóját különböző nyilatkozataiért. Az MTI a városházi ügyeket jól ismerő, magát megnevezni nem kívánó személytől megtudta, hogy a szabadságon lévő főpolgármester már intézkedett a bizottsági döntés felfüggesztéséről.