Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kötöttek szerződést az MTI fotószékházára

InfoRádió
2004.07.02. 09:34
Két hónappal az eredményesnek minősített árverés után sem kötötték meg a szerződést az MTI I. kerületi, Naphegyen álló korábbi fotóépületének eladására. Az InfoRádió úgy értesült, hogy a félmilliárdos pályázat mindkét résztvevőjével kapcsolatban aggályok vetődtek fel.

A tárgyalások folyamatban vannak, ennél többet nem mondhatok - közölte az InfoRádióval az Magyar Távirati Iroda felügyelő bizottságának elnöke. Bohucz István mindössze annyit árult el, hogy az április 29-i árverés mindkét résztvevőjével kapcsolatban aggályok merültek fel. A bizottsági elnök nem kívánta kommentálni az InfoRádiónak azt az értesülését, amely szerint a pályázaton nyertes cég - amelyet egyébként a székház megvétele érdekében alapítottak -, az árverés napján még nem volt bejegyezve a cégbíróságon.

A Naphegyen elhelyezkedő, kitűnő panorámával rendelkező egykori fotó-épületet bruttó félmilliárd forint kikiáltási áron hirdette meg az MTI. A második, április 29-i árverésen talált vevőre az ingatlan. Vas Éva, az MTI Rt. gazdasági igazgatója az InfoRádiónak az árverés után elmondta, hogy a pályázat eredményes volt. Ám sem a vevőről, sem a vételi összegről nem kívánt elárulni semmit a két hetes határidőn belül, ameddig a szerződést megkötik a majdani tulajdonossal. Az árverés óta két hónap telt el, de a távirati iroda vezetése a továbbra sem kíván tájékoztatást adni az ingatlan eladásáról. Vincze Mátyás, az MTI Rt. külföldön tartózkodó elnöke korábban azt közölte, hogy a szerződés megkötése után nyilatkozik az ingatlan eladásának részleteiről.

A Lisznyai utcai 3500 négyzetméteres, négy plusz egy szintes ingatlan korábban az MTI fotóarchívumának adott helyett, ahol több mint 12 millió negatív kockán őrizték a közelmúlt képeit. A huzatos, beázó helyiségekből nemrég elköltözött a fotótár, így a kihasználatlan épületet meghirdethette az egyébként nehéz pénzügyi helyzetben levő MTI.