Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdheti működését a fővárosi utcabútor-tender bíráló bizottsága

MTI
2004.07.13. 14:48
Megkezdheti működését a fővárosi utcabútor-tender bíráló bizottsága, mivel keddi rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága koalíciós többsége egyetértett a grémium tagjaival. A tender bíráló bizottságát múlt szerdán hozta létre a közgyűlés városképvédelmi bizottságának MSZP-SZDSZ többsége. A grémiumnak csak a várost vezető koalíciós képviselők a tagjai.

Az ellenzékiek az áprilisi tenderkiírás óta bírálják a szerintük előre eldöntött végeredményű pályázatot. Elfogadhatatlannak tartják azt, hogy valaki pályázat nélkül évtizedekre hozzájusson a fővárosi utcabútorokon, hirdetőoszlopokon, padokon, illemhelyeken elhelyezhető reklámok bevételéhez. A koalíciós képviselők viszont azt az álláspontot képviselik: a fővárosi önkormányzatnak nincs pénze arra, hogy új, korszerű utcabútorokat helyezzen el a közterületeken. A befektető a hirdetési felületekért cserébe ezt teszi majd.

Az utcabútor-tenderre benyújtott öt pályázat elbírálási határidejét június végi ülésén két hónappal meghosszabbította a közgyűlés koalíciós többsége.