Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A II. kerület nem akar lakóparkot a Pasaréti úti filmgyár helyén

MTI
2004.07.15. 19:59
A II. kerület nem akar lakóparkot a Pasaréti úti volt filmgyár területén, s ezért felülvizsgálati kérelemmel fog élni az ügyben - erősítette meg egyhangúlag az önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén korábban már többször kinyilvánított álláspontját.

Hutiray Gyula (Fidesz-MKDSZ) fővárosi küldött elmondta, hogy a Gyetvai-fivérek Rt. részére a megismételt hatósági eljárásra kijelölt I. kerületi polgármesteri hivatal újólag megadta az építési engedélyt, s ez ellen kívánnak felülvizsgálati kérelemmel élni.

Korábban a II. kerület már kétszer is elutasította a régi filmgyár beépítési szándékát. A városrész szerint a hatályos szabályozási terv nem engedi meg a 29 százalékos beépítést, illetve, hogy 70 lakásos lakóparkot építsenek erre a területre. Az ingatlanfejlesztők keresetére a bíróság új eljárást rendelt el, amelynek lebonyolítására a közigazgatási hivatal az I. kerületet bízta meg.