Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kifogásolják a női mellekkel díszített pólókat a belvárosban

MTI
2004.07.19. 14:57
Megvizsgálja és az indokolt esetekben kiadja az engedélyeket a Váci utcai árusoknak az V. kerületi polgármesteri hivatal - jelentette be Steiner Pál polgármester, miután megbeszélést folytatott az árusok mintegy száz képviselőjével hétfőn Budapesten. Steiner Pál azt követően hívta egyeztetésre a Váci utcai árusok képviselőit, hogy az V. kerület nem hosszabbította meg az árusok engedélyét, akik emiatt tömegesen kértek meghallgatást a polgármestertől. Az árusok azt sérelmezték, hogy az engedélyek hiányában a nyári idegenforgalmi szezonban nem árulhatják a turistáknak a képeslapokat, térképeket, könyveket, népművészeti és képzőművészeti alkotásokat.

Steiner Pál polgármester elmondta, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal többször kifogásolta a bóvlik árusítását, a "matrjoska-fesztivált", a női mellekkel díszített pólók és alsónadrágok árusítását. Beszámolt arról, hogy hivatalba lépése után kezdeményezte a közterület-hasznosítási rendelet módosítását, amely szerint a belvárosban a jövőben csak a törvényes feltételeknek megfelelően lehetne árulni. A tervezet szerint pályázat útján előre eldöntenék, ki, hol, mit és milyen körülmények között árulhat, és a kérelmek elbírálásában elsőfokú hatóságként a fővárossal közösen alapított közterület-hasznosítási társulás járna el.