Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Augusztus 1-től ötszörös büntetőtarifa a vízlopásokra

MTI
2004.07.22. 16:11
Még egy hétig tart a türelmi idő az illegális vízfogyasztókkal szemben, augusztus elsejétől ugyanis ötszörös büntetőtarifát kell fizetnie annak, akit vízlopáson érnek. "A Fővárosi Önkormányzat mint árhatóság még áprilisban, rendeletben szabályozta a budapesti vízlopások büntethetőségét. A közgyűlés döntése értelmében az illegális vízfogyasztónak a mindenkori érvényes vízdíj ötszörösét kell megfizetnie, ha bebizonyosodik a vízlopás" - áll a vízművek közleményében.

A tájékoztató szerint a társaság nem a többletbevétel lehetőségét, hanem a jelenség visszaszorítását tartja a legfontosabbnak, ezért döntött úgy, hogy a büntetőtarifa kiszabásával három hónapi türelmi idő után, csak augusztustól él. A közlemény szerint 2004. első félévében 423 illegális vízfogyasztót derített fel a vízművek és több mint 568 ezer köbméter ellopott víz kiszámlázására tett javaslatot. "Az illegális vízfogyasztóknak csak júniusban több mint 14 millió forintot számlázott ki a társaság" - teszik hozzá.