Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltávolították az utánfutóra helyezett reklámtáblákat

MTI
2004.07.23. 15:00
A Fővárosi Önkormányzat várostervezési és városképvédelmi bizottságának döntése értelmében pénteken elbontották az utánfutókra szerelt reklámtáblákat a főváros kiemelt útvonalain. Tiba Zsolt főjegyző a múlt héten rendelte el, hogy ragasszanak figyelmeztető matricát a főváros forgalmas útvonalai mentén elhelyezett utánfutókra szerelt reklámhordozókra. A tulajdonosokat postai úton is értesítették a városképvédelmi bizottság döntéséről, mely szerint a közterület-használati hozzájárulás nélkül elhelyezett reklámhordozókat el kell szállítani.

Azokat az utánfutókat, amelyeket tulajdonosaik nyolc napon belül nem vittek el, a Főpolgármesteri Hivatal közreműködésével pénteken szállíttatták el. A bontás és szállítás során törekedtek arra, hogy a berendezésekben minél kisebb kár keletkezzen. Az utánfutókat őrzött helyre szállítják, így a reklámhordozók gazdái ezért a szolgáltatásért is költségekre számíthatnak. Aki nem hajlandó kifizetni az őrzés és szállítás díját, arra bírósági eljárás vár - mondta a sajtóosztály illetékese.

A mostani első szakaszban a Duna mindkét partján, a Felvonulási téren és a BAH-csomóponton található utánfutókat távolították el. A főjegyző és Sasvári Szilárd, a városképvédelmi bizottság elnöke egyeztetése alapján még idén augusztusban újabb helyszíneket jelölnek ki, ahonnan el kell tüntetni a városképromboló és illegális reklámhordozókat.