Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A taxisok hatvan százalékának már van drosztengedélye

MTI
2004.07.26. 13:38
Az utóbbi napokban ugrásszerűen megnőtt a kiadott drosztengedélyek száma Budapesten - közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) hétfőn az MTI-vel. A kamara közleménye szerint a fővárosi taxisok több mint 60 százaléka, 3.600 vállalkozó váltott ki drosztengedélyt. Múlt hét szerdán a kamara azt közölte, hogy addig mintegy háromezer taxis váltotta ki az engedélyt.

A jogszabályok értelmében 2004. április elsejétől a taxis vállalkozásoknak kötelező kiváltaniuk a drosztengedélyt. Az engedélyeket a BKIK központi ügyfélszolgálati irodája adja ki a Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Kft. megbízása alapján. Az éves drosztdíj 21.500 forint. A múlt héten a taxis társaságok illetékesei úgy nyilatkoztak, hogy előbb-utóbb minden taxis rendelkezni fog drosztengedéllyel, mert az éves műszaki vizsgán kérik ennek meglétét. A cégek vezetői kifogásolták, hogy kevés helyet jelöltek ki a várakozásra, és a díjhoz nem kapcsolódik szolgáltatás.