Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hőhullám után távhődíj-drágulás?

InfoRádió
2004.07.27. 11:10
Az InfoRádió városházi forrásokból úgy értesült, hogy 7,2 százalékos őszi távhődíj-emelésre tesz javaslatot a Főtáv Rt. A közműtársaság igazgatótanácsa és felügyelő bizottsága a napokban tárgyalt az emelés mértékéről. A lakossági távhődíj 7,2 százalékos drágulásáról várhatóan augusztusban vagy szeptemberben dönt a fővárosi közgyűlés. A javasolt mérték évente nagyjából kilencezer forintos többletköltséget okozna a mostani 130 ezer forinthoz képest egy átlagos 52 négyzetméteres, 135 légköbméteres lakásban.

A távhő díját tavaly októberben 9 százalékkal emelte a főváros. 2004 január elsejétől további 3 százalékkal nőtt a tarifa az áfa-törvény változása miatt. A távhőszolgáltató társaság idén áprilistól megint árat emelt volna a működési költségek és a gázárak növekedésére hivatkozva, ám a főváros vezetése elutasította a 4 százalékos javaslatot. A döntéssel párhuzamosan a Főtáv igazgatójának prémiumfeladatává tették, hogy a hatékonyság növelésével csökkentse az elmaradt áprilisi emelés miatti veszteséget. A tervezett őszi - a társaság szerint inflációkövető - áremelésben ezért ez a tétel nem játszik szerepet.