Jolán
2 °C
4 °C

Aláírták a villamos-szerződést

MTI
2004.07.30. 15:00
Aláírta a Nagykörútra tervezett 40 villamos szállítására vonatkozó szerződésmódosítást a BKV Rt. és a Combino Budapest Consortium pénteken Budapesten; az új Siemens-villamosok összességében 13 millió euróval olcsóbban, 136 millióért érkeznek Budapestre 2006-tól - közölte a BKV Rt. kommunikációs főosztályvezetője az MTI-vel.

"A Consortium és a BKV Rt. július 30-án aláírta a Nagykörútra tervezett új villamos járműparkjának szállítására vonatkozó szerződésmódosítást. Ezzel az elmúlt félévben keletkezett akadályok elhárultak az elől, hogy 2006-ban és 2007 tavaszán - az új járművek érkezésének sorrendjében - a 4-es, 6-os villamos teljes járműparkját a lehető legkorszerűbb, Budapest arculatához méltó villamosok váltsák fel" - áll Vitéz Ágnes közlésében.

A főosztályvezető hozzáteszi: a szerződésmódosítás aláírásával jogszerűen és mindkét fél számára kötelezően rögzítették, hogy a 40 villamos és a kapcsolódó szolgáltatások költsége 149 millió euróról 136 millióra csökkent és a partner a szerződés keretein belül a BKV Rt. szállítási késedelemből adódó kárait is megtéríti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?