Gusztáv
-4 °C
1 °C

A fővárosi ellenzék szerint Demszky maga kérte a terepjárót

MTI
2004.08.18. 16:41
Kapcsolódó cikkek (1)
A fővárosi Fidesz-MKDSZ képviselőcsoport továbbra is választ vár arra, hogy Demszky Gábor főpolgármester miként bérelhetett egy fővárosi cég tulajdonában lévő luxusgépkocsit - közölte Tirts Tamás fideszes országgyűlési és fővárosi képviselő szerdán Budapesten. A főpolgármesteri hivatal sajtófőnöke elmondta: Demszky Gábor már választ adott a vagyoni helyzetével és az autóbérléssel kapcsolatos kérdésekre.

"Továbbra is kérdés: milyen alapon bérelte, kedvezményesen bérelte-e és (...) hány embert tartott kint szolga módjára Demszky Gábor lakókocsiban az isztriai nyaralójában" - mondta Tirts Tamás a a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság (FKF Rt.) székháza előtt. Mint mondta, kedden a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottságának szocialista-szabaddemokrata többsége nem vette napirendre azt a kérdésüket, hogy az FKF Rt. milyen jogon, milyen üzleti tervben, milyen sugallatra vette azt a Volkswagen Touareg luxusterepjárót, amelyből tudomása szerint Magyarországon mindössze száz darab fut.

"Úgy értesültünk, hogy ezt a Touareget Demszky Gábor kérésére vette a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt., ennek utána kell járni" - mondta. Endrédy István, a közgyűlés fideszes tagja, az FKF Rt.-be delegált felügyelő bizottsági tag elmondta: a testület augusztus 30-ai ülésén vizsgálatot kezdeményez a terepjáróval kapcsolatban.