Judit
2 °C
7 °C

Millenáris: beperelhetik a II. kerületet az építési tilalom miatt

MTI
2004.09.01. 16:15
Több száz millió forintra perelheti egy cég a II. kerületi önkormányzatot azért, mert augusztus végén meghozott döntésével a Millenáris Park területén nem engedélyez további beépítéseket. A kerület az állam segítségét kéri. Horváth Csaba polgármester elmondta, hogy akár "900 millió forintos kártérítési kötelezettség" is terhelheti az önkormányzatot az Europa Nostra-díjjal is kitüntetett parkra vonatkozó szabályozási terv elfogadásáért, a "Millenáris megvédéséért".

A II. kerület képviselő-testülete augusztus 29-én fogadta el a park területére vonatkozó új szabályozási tervet, amely lényegében "konzerválta" a jelenlegi beépítettséget. A hatósági döntésre azért volt szükség, mert augusztus végén lejárt a három évvel korábban ideiglenes jelleggel bevezetett építési és változtatási tilalom - közölte a kerület vezetője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?