Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A fővárosi közigazgatási hivatal is vizsgálja Demszky állásait

MTI
2004.09.02. 12:52
A Fővárosi Közgyűlés keddi határozatát tartalmazó jegyzőkönyv tanulmányozása után dönt a fővárosi közigazgatási hivatal arról, hogy tesz-e valamilyen lépést a Fidesz-MKDSZ által feszegetett főpolgármesteri összeférhetetlenséggel kapcsolatban - nyilatkozta a hivatal főosztályvezetője. Földvári Béla, az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a fővárosi főjegyzőnek 15 napja van a jegyzőkönyv benyújtására. Ezt követően a közigazgatási hivatal 30 napon belül kialakítja álláspontját a kérdésről.

A főosztályvezető nem kívánt előzetesen véleményt nyilvánítani az ügyben. Csupán annyit jegyzett meg, hogy a vita nyilvánosságra kerülésekor természetszerűleg ők is megnézték a főpolgármesterre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat. Azt már ekkor is megállapították, hogy ellentmondás van az önkormányzati törvény, illetve az európai parlamenti képviselőkre vonatkozó jogszabály között.