Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nincs az önkormányzatoknak pénze az uniós szabványosításra

MTI
2004.09.02. 18:16
Az önkormányzatok számára óriási terhet jelent az uniós szabványosítás, ezért a központi költségvetésnek ehhez forrásokat kellene biztosítania - mondta Lakos Imre XI. kerületi és fővárosi szabad demokrata képviselő csütörtökön az MTI-nek. "Az önkormányzatoknak jelenleg saját szűkös költségvetésükből kellene kigazdálkodniuk az uniós szabványosítást, de ehhez nincs elegendő forrásuk, (...) a feladatok megoldásához állami támogatás lenne szükséges" - mondta Lakos Imre, annak kapcsán, hogy az idei évre lezárult a XI. kerület játszótereinek uniós szabályoknak megfelelő felújítása.

Közlése szerint a kerületi önkormányzatnak még 3-4 évre, és sok száz millió forintra lenne szüksége ahhoz, hogy valamennyi játszóterét a szigorú előírásoknak megfelelően átalakítsa. Önkormányzatunk 148 kisebb-nagyobb játszótér felújításáért felelős, ebből idén 42 szabványosításával végeztünk, és 150 millió forintot fordítottak erre a feladatra - mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?