Natália
1 °C
7 °C

Befektetői pályázatot írnak ki a Rudas fürdőre

Népszabadság
2004.09.07. 07:35
Csaknem egyéves huzavona után előrelépés történhet a rendkívül lerobbant Rudas fürdő fejlesztése ügyében - írja a Népszabadság. A főváros megadta elvi hozzájárulását ahhoz, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vagyonkezelési pályázatot írjon ki a létesítményre. A javaslat szerint, ha sikerül pályázati úton befektetőt találni, és vele aláírni a vagyonkezelői szerződést, a városháza lemond a fürdő ingyenes használati jogáról, előbb azonban nem - jóllehet ezt évek óta szorgalmazza a KVI.

A frekventált, világörökségi területen található Rudas igen rossz műszaki, esztétikai állapotban van. Fővárosi támogatásból és a Széchenyi-terv-pályázaton korábban elnyert apanázsból megkezdték a legrosszabb állagú török kori fürdőrész újjáépítését, ezért áprilistól nem látogathatja a közönség a létesítményt.

A napilap szerint az épület teljes felújítására és fejlesztésére azonban sem az államnak, sem a fővárosnak nincs pénze, ezért pályázati úton kell befektetőt keresni. A részletes megállapodástervezet - amelyet a kabinet jóváhagyása után kezdenek kidolgozni - jövő tavaszra kerülhet a Fővárosi Közgyűlés elé, és 2005 második felében megköthetik a vagyonkezelői szerződést, feltéve, hogy sikerül a majdani pályázaton befektetőt találni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?