Klaudia
-3 °C
3 °C

Új busz- és villamosjáratok indulnak Dél-Budán

MTI
2004.10.18. 16:17
Támogatja a fővárosi önkormányzat vezetése az 58-as buszjárat meghosszabbítását és azt, hogy 58/A, valamint 250-es jelzéssel új buszjáratot indítsanak. A főpolgármesteri kabinet hétfői ülésének résztvevői elmondták, hogy a XXII. kerület kérésére, az Arany János út környékének jobb tömegközlekedése érdekében időszakosan üzemelne az új 250-es buszjárat. A 41-es és a 150-es buszvonalakat összekötő új, 250-es buszjárat csúcsidőben félóránként, azon kívül óránként közlekedne. Az új járat indításához szükséges infrastrukturális és forgalomtechnikai fejlesztéseket a kerület vállalta.

A kabinet egyetértésével ugyancsak a Fővárosi Közgyűlés elé kerülhet október végén az a javaslat, hogy az albertfalvai új bevásárlóközpontot Budafok felől az új 58-as buszjárattal lehessen megközelíteni. Ezzel a járattal párhuzamosan munkanapokon csúcsidőszakban 58/A jelzéssel a Balatoni út (Háros út) - Törley tér között betétjárat közlekedne. A kereskedelmi központ XI. kerület felőli megközelítését a 18-as villamosvonal meghosszabbításával oldják meg. A 18-as villamosok minden második szerelvénye 118-as jelzéssel éri el a bevásárlóközpontot.

A BKV a forgalmi tapasztalatok alapján megvizsgálja azt is, hogy érdemes-e a 3-as buszt útvonal-módosítással a bevásárlóközponthoz irányítani.