A Határ úton demonstráltak a forgalom miatt

MTI
2004.11.15. 12:05
Félpályás útlezárást tartottak hétfő reggel nyolc és tíz óra között Budapesten, a XIX. kerületi Határ úton a Mészáros utca és az Esze Tamás utca közötti mintegy háromszáz méteres szakaszon mintegy hetven tüntető részvételével.

"Naponta huszonötezer gépjármű halad el a házunk előtt, ezért szeretnénk, ha a Kőér utcai csomópont és a Nagykőrösi úti csomópont között egy kilométeres elkerülő szakasz épülne, mely mentesítené a Határ út forgalmát - mondta Tömpe Gézáné, a demonstráció szervezője az MTI-nek.

Az akciót a Wekerle-telep lakói szervezték a Határ út elviselhetetlen forgalma ellen. A demonstrációra táblákkal és egészségügyi maszkban érkeztek a tüntetők. Hozzátette: nagyon sok gyermek allergiás, asztmás, több felnőtt lett tüdőrákos a környéken. "Fuldoklunk, levegőt akarunk!", "A kipufogó megöl felnőttet, gyermeket egyaránt!" - ilyen feliratú táblákat tartottak kezükben a zuhogó esőben demonstrálók.

A szervező elmondta: már minden hivatalos fórumot megjártak, de a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési osztályán csak 2015-re ígértek megoldást.