Visszavonta lakásigénylését Demszky lánya

MTI
2004.12.15. 18:06

A főpolgármester leánya, Demszky Alma-Míra szerint nem ő, hanem tudtán kívül az édesanyja nyújtott be számára méltányossági lakáskérelmet, mondta Demszky Alma-Míra. A főpolgármester lánya a XI. kerületi alpolgármesternek, Veresné Krajcár Izabellának írt levelében azt írta, "a Budapest Főváros XI. kerületi Önkormányzatnál - mint ahogyan máshol sem - méltányossági lakáskérelmet nem terjesztettem elő, ilyen lakáskérelmet alá sem írtam".

Leírja: jogi képviselője útján szerdán beszerezte "az állítólagos kérelmemmel kapcsolatos iratokat", amelyek alapján megállapítható, hogy "a kérelem benyújtása mögött édesanyám anyai aggodalma és segítségnyújtási szándéka áll". Ezekre tekintettel Demszky Alma-Míra kéri az alpolgármestert, hogy tekintse elő nem terjesztettnek a neve felhasználásával benyújtott méltányossági lakáskérelmet.

A múlt héten derült ki, hogy Demszky Alma lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzatnál; Demszky Gábor december 6-án kérte lányát, vonja vissza a lakáskérelmét. A főpolgármester lánya szociális alapon kért nagyobb lakást, mivel a 80 négyzetméteres jelenlegi otthona, ahol édesanyjával, három fiútestvérével és két gyermekével él, szűknek mutatkozik.