Vajda: jogszerűen kapott megbízást a BKV-tól a Siemens

MTI
2005.02.01. 16:28
"Nincs valóságalapja annak a híresztelésnek, miszerint a BKV pályáztatás nélkül adott volna több mint hatmilliárd forintos megbízást a 2-es metró felújítása kapcsán a Siemens cégnek" - nyilatkozta Vajda Pál főpolgármester-helyettes kedden.

A Magyar Nemzet című lapban megjelent ellenzéki felvetés egyértelműen "politikai zavarkeltést, pr-célokat szolgál. Vajda Pál közölte: jelenleg mintegy 80 tender kiírásával összefüggő munkálatok zajlanak az irányítása alatt lévő területeken. A konkrét ügyet ugyan nem ismeri, de elképzelhetetlen, hogy tenderezés nélkül nyert volna a Siemens.

Az ilyen megbízásokról mindig nyílt, nemzetközi pályázatokon döntenek. A bíráló bizottságban pedig több önkormányzati bizottság képviselői is részt vesznek - jegyezte meg. Vajda Pál magától értetődő dolognak tartja azt, hogy a vasútbiztonsági kérdésekben a világ egyik legjobb cégének számító Siemens indult a 2-es metró felújítási pályázatén. "Mint ahogy az is természetes, hogy az a cég nyer, amelyik a legjobb ajánlatot teszi.

A főpolgármester-helyettes abszurdnak tartja azt az ellenzéki felvetést is, miszerint a Siemens azért nyerte volna el ezt a megbízást, hogy ezzel ellentételezzék azt a veszteségét, ami a nagykörúti villamosok késedelmes szállítása miatt keletkezik a német cégnek.