Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Másfél milliárdos bérlakás-beruházás a XIII. kerületben

MTI
2005.02.04. 16:34
A budapesti XIII. kerületi önkormányzat mintegy 1,5 milliárd forintos beruházásában 66 lakásos bérház épül a Bulcsú utcában. Tóth József polgármester elmondta: a teljes beruházási költségből 1 milliárdot az angyalföldi önkormányzat biztosított, csaknem 296 millió forintot a Belügyminisztérium pályázatán nyertek el, további mintegy 196 millió forint támogatást a Fővárosi Önkormányzat stratégiai alapja nyújtott.

Az önkormányzati képviselőtestület 2001-ben döntött a Bulcsú-Lehel-Dózsa György út és a vasút által határolt terület rehabilitációjáról, amelynek keretében épülhet meg a 7 szintes, 2 lépcsőházas épület. Az engedélyezési és kiviteli terveket a Nieder Építész Kft. készítette, a kivitelezést pedig a Hérosz Rt. végzi.

Az építés 2004. áprilisában kezdődött és a házat az idén májusban várhatóan már átadják. Az épület készültségi foka jelenleg 50 százalékos, a szerkezetépítési munkák, befejeződtek, és már megkezdték a gépészeti munkákat, a csatorna- és vízvezetékek szerelését.

A lakások kétharmada egy-, másfél-, illetve kétszobás, a fennmaradók ennél nagyobbak. A pinceszinten 48 férőhelyes teremgarázst alakítanak ki. A lakásokat költségalapú bérlakásként pályáztatják meg, mivel a vissza nem térítendő állami támogatásnak ez volt a feltétele.