Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Fidesz: a BKV vezetőinek távozniuk kell

MTI
2005.07.01. 12:06
A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője szerint távoznia kell a BKV Rt. vezetésének. Kupper András a pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a cégnek be kell tartania a szakszervezetekkel aláírt kollektív szerződést, az ezzel járó költségnövekedést pedig a fővárosnak kell kifizetnie.

Kupper elmondta, a BKV jelenlegi állapota egyértelműen "a menedzsment teljes inkompetenciáját jelzi", a jelenlegi cégvezetés alkalmatlan arra, hogy a problémákat megoldja. Kiemelte, hogy a BKV-dolgozói sztrájkra készülnek azért, mert a cég menedzsmentje nem hajlandó betartani azt a kollektív szerződést, amelyet a szakszervezetekkel aláírtak tavaly. A cég tavasz óta nem vezette be a dolgozóknak járó pihenőidő-bővítést.

Nincs sztrájkhelyzet a BKV-nál, s a szakszervezetek sem jelezték, hogy sztrájkolni kívánnának a cégvezetés és a köztük zajló munkajogi vita kapcsán - közölte az rt. vezérigazgatója pénteken. Aba Botond elmondta, hogy március óta tárgyalnak az érdekképviseletekkel a kollektív szerződés értelmezése miatt keletkezett véleménykülönbség rendezéséről.