A Nagycsarnok beperli a IX. kerületi önkormányzatot

MTI
2005.07.02. 11:48
A budapesti Nagycsarnok üzemeltetője beperli a IX. kerületi önkormányzatot, mert az autóval érkező vásárlók egy filmforgatás miatt nem tudták megközelíteni szombaton a rendkívül forgalmas piacot - közölte a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága (Csapi)vezetője.

Dénes Ákos elmondta, hogy a Nagycsarnok a hétvégeken bonyolítja a legélénkebb forgalmat, ilyenkor friss gyümölcsért, zöldégért és más termékért gyakran húszezren is ellátogatnak ide. A filmforgatás miatt most a rendőrök lezárták az autók elől a Nagycsarnok melletti Pipa és Sóház utcát, ezért az idősebb emberek elálltak a hosszú gyalogos cipekedéssel járó vásárlástól. A kereskedőket tetemes kár érte - jelentette ki Dénes Ákos. Ilyenkor ugyanis a nagyobb forgalomra készülve több árut szereznek be, mint más napokon, ám ezeknek a tételeknek egy tekintélyes része most a nyakukon maradt.

Ezért a Csapi vezetése és az itt működő, hozzávetően 200 kereskedő perre kíván menni az érintett utcákra a filmeseknek minden előzetes egyeztetés nélkül területfoglalási engedélyt kibocsátó önkormányzattal a keletkezett kár megtérítésére, amely milliós nagyságrendű összeg lehet - mondta Dénes Ákos.