Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Kiírták a tendert a 4-es metró Fővám és Kálvin téri állomásaira

MTI
2005.08.09. 07:02
A Budapesti Közlekedési (BKV) Rt. tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a 4-es metró Fővám és Kálvin téri állomások szerkezetének tervezésére és megépítésére - tartalmazza a Közbeszerzési Értesítő.

A kiírás szerint az ajánlatokat legkésőbb 2005. szeptember 20-ig lehet beadni, majd az ajánlattételre legalább három, ám legfeljebb öt jelentkezőt hívnak meg november 25-ig. A nyertes kivitelezőnek a szerződéskötéstől számítva 24 hónap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére. A megbízás magába foglalja a kiviteli tervezést, a megelőző közmunkakiváltásokat, a forgalom terelést, a felszíni előkészítést, a meglévő vasbeton szerkezetek bontását, az állomási peron alagutak és főszellőző műtárgyak kiépítését, valamint az épületsüllyedések megelőzését, helyreállítását.

A 4-es metró Etele tér-Baross tér közötti szakasza 2009-re, míg a Baross tér - Bosnyák tér közötti szakasza 2010-ig épülhet meg. A projekt 2002-es nettó áron 264,5 milliárd forintba kerül, amelynek 79 százalékát az állam, 21 százalékát a főváros biztosítja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!