Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiírták a tendert a 4-es metró Fővám és Kálvin téri állomásaira

MTI
2005.08.09. 07:02
A Budapesti Közlekedési (BKV) Rt. tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a 4-es metró Fővám és Kálvin téri állomások szerkezetének tervezésére és megépítésére - tartalmazza a Közbeszerzési Értesítő.

A kiírás szerint az ajánlatokat legkésőbb 2005. szeptember 20-ig lehet beadni, majd az ajánlattételre legalább három, ám legfeljebb öt jelentkezőt hívnak meg november 25-ig. A nyertes kivitelezőnek a szerződéskötéstől számítva 24 hónap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére. A megbízás magába foglalja a kiviteli tervezést, a megelőző közmunkakiváltásokat, a forgalom terelést, a felszíni előkészítést, a meglévő vasbeton szerkezetek bontását, az állomási peron alagutak és főszellőző műtárgyak kiépítését, valamint az épületsüllyedések megelőzését, helyreállítását.

A 4-es metró Etele tér-Baross tér közötti szakasza 2009-re, míg a Baross tér - Bosnyák tér közötti szakasza 2010-ig épülhet meg. A projekt 2002-es nettó áron 264,5 milliárd forintba kerül, amelynek 79 százalékát az állam, 21 százalékát a főváros biztosítja.