Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kerékpárút épül a Bajcsy-Zsilinszky úton

MTI
2005.08.11. 13:29
Kerékpárút épül a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton, amelyet október közepén adnak át a biciklistáknak - mondta a főpolgármester csütörtökön az útfelújítás helyszínén. Demszky Gábor közölte: ezen a héten egyeztetnek a kerékpáros szervezetek képviselőivel arról, hogy a Bazilika felőli úttesten, vagy a járdán vezessék a kerékpárút nyomvonalát. A városvezető közölte, a Bajcsy-Zsilinszky út vonalán a következő hetekben torlódások várhatók, de a forgalom gyorsítása érdekében mindvégig kétszer két sávot tartanak fenn a közlekedő autóknak.

Az V. és VI. kerület határán vezető út alatt a "faltól-falig" rekonstrukció keretében kicserélik a közműveket is. A főváros ígérete szerint a csendesebbé és biztonságosabbá váló főútvonal járdaszegélyeit a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára akadálymentessé teszik, továbbá négy bazaltbeton burkolatú buszmegállót is kialakítanak. A komolyabb forgalmi fennakadást okozó munkálatok egy részét éjszaka végzik.