Pénteken nyit a Műjég

2005.10.21. 12:02

Pénteken délután négykor nyit a városligeti műjégpálya, miután az idén nyári és őszi karbantartási és felújítási munkálatok befejeződtek a létesítményben. A nagyközönség egyelőre csökkentett jégfelületet használhat, a teljes pályát az időjárási viszonyokhoz és az érdeklődéshez igazodva fokozatosan - körülbelül november első napjaiban - nyitják meg.

A Műjég árai az előző évihez képest átlagosan 13 százalékkal emelkednek idén, ám ez még így sem fedezi teljes mértékben az energiaárak drágulását. Az épületen, a pályán és a gépészeti berendezéseken is javítottak. Ezek a ráfordítások nem jelentenek látványos változásokat, de javítják az üzemelés biztonságát, áll a Főpolgármesteri Hivatal közelményében.

A három lépcsőből álló teljes felújítás első üteme, az új technológiai épület építése még ebben a hónapban megkezdődhet. A közel 900 millió forintba kerülő beruházás forrásait teljes egészében a Fővárosi Önkormányzat biztosítja. A kivitelező kiválasztása közbeszerzési eljárás keretében megtörtént, a teljes hűtő- és épületgépészetet, közműfogadó állomásokat, raktárakat magába foglaló új épület átadási határideje 2006. augusztus 30.