Visszahívták a Fővárosi Vízművek igazgatósági elnökét

Index, MTI
2006.02.23. 16:35

Visszahívta a Fővárosi Vízművek Rt. igazgatósági elnökét a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége és javaslatot tett egy új igazgatósági tag megválasztására.

A visszahívást Bőhm András SZDSZ frakcióvezető kezdeményezte, méghozzá indoklás nélkül. A hatásköreitől megfosztott főpolgármester-helyettes, Atkári János tartalmi és formai szempontból egyaránt kritizálta az előterjesztést. Szerinte szakmai okok alapján nem lehetne meneszteni azt az elnököt, aki évek óta küzd a külföldi befektetőkkel.

Példaként említette, hogy az elnök az idei vízdíj megállapításakor azon dolgozott, miként lehet 200 millió forinttal csökkenteni - a menedzsment által ki nem érdemelt tételek lefaragásával - a 7 százalékot meghaladó díjemelési javaslatot.

Bőhm András az Indexnek elmondta: a Fővárosi Közgyűlés életében példátlan eset lenne, ha nyilvánosságra hoznák a személyi kérdések indoklását. Ezt korábban sem tették meg, és most sem vitatkoznak ilyen ügyekről nyilvánosan. Bőhm szerint a frakcióban lezajlott a szakmai és személyi kérdéseket boncolgató vita, ezután került a közgyűlés elé az előterjesztés.