Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Mérsékelték bérigényüket a BKV szakszervezetei

MTI
2006.02.24. 14:24

Kétezer forintot engedtek 25 ezer forintos béremelési igényükből pénteken a BKV-nál működő szakszervezetek, azonban még így is 6-8 ezer forint az eltérés a cégvezetés ajánlatához képest.

Nemes Gábor, a főként buszvezetőket képviselő Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke az MTI-nek elmondta: változatlanul kitartanak amellett, hogy egységes fejkvótában részesüljenek a dolgozók.

A cégvezetés az eredeti 5 százalékos ajánlatát a héten 7,8 százalékra emelte. Ezen belül a szellemieknél 17 ezer forintos, a járművezetőknél és a fizikai dolgozóknál 15 ezer forintos emelést javasoltak. A szellemi foglakozásúak havi bruttó bére jelenleg 220 ezer forint, a járművezetőké 190 ezer, a fizikaiaké pedig 150 ezer forint.

A szakszervezeti elnök hangsúlyozta, azért sem kívánnak különbséget tenni a különböző állománycsoportok között, mivel a fizikaiak és a járművezetők amúgy is csak műszakpótlékkal, túlórázással és hétvégi munkával érik el ezt a keresetüket. Hozzátette, hogy a BKV-nál nagy a fluktuáció a járművezetőknél, sokan még a kiképzési idő alatt távoznak.