Csütörtökön megkezdik az újpesti alsó rakpart felújítását

2006.03.08. 18:09

Megkezdik csütörtökön az újpesti alsó rakpart felújítását a Dráva utca és a Margit híd között, a pesti rakparton a munkák a Margit híd és Roosevelt tér között a jövő héten indulnak meg. A felújítás több ütemben zajlik: március 9. és 25. között az újpesti alsó rakparton, március 13. és 25. között a pesti alsó rakparton (Margit híd és Roosevelt tér között) végeznek szegélyépítési munkálatokat. A rekonstrukció ideje alatt is fenntartják kétirányú forgalmat, csak a sávszűkület lassíthatja a közlekedőket - közölték.

Az újpesti alsó rakparton március 16. és 22. között, a pesti alsó rakparton (Margit híd és Roosevelt tér között) pedig március 22. és 29. között marják az elöregedett, rossz műszaki állapotban lévő burkolatot. A marás alatt szakaszos sávlezárás lesz érvényben, a forgalomirányítók felváltva engedik majd a forgalmat. Ezután a teljes szakaszon egyszerre, március 25. és április 4. között aszfaltozzák a rakpartot a Dráva utca és a Roosevelt tér között.

Április 24. és május 30. között a Roosevelt tér és a Havas utca között több ütemben végzik a felújítást. Az aszfaltozás ideje alatt - ami május második felében várható - a rakpart ezen szakaszát teljesen lezárják.