Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Egymilliárdjába kerül Budapestnek a forintzuhanás?

MTI
2006.03.22. 18:03
A forint év eleje óta tartó leértékelődése miatt egymilliárd forinttal is növekedhet a fővárosi önkormányzat idei adósságtörlesztése - jelentette ki az önkormányzat pénzügyi bizottságának szerdai ülésén a fideszes Hutiray Gyula; a szocialista Egerfai József szerint viszont nem tekinthető véglegesnek a forint jelenlegi helyzete, s hozzátette, hogy a városházi szakemberek vizsgálják a szükséges intézkedéseket.

A fideszes politikus szerint a több tízmilliárd forintos idei adósságteher további növekedése miatt módosításra szorul az önkormányzat ez évi költségvetése. A kormánypártiak nem tartották időszerűnek ezt a felvetést.

Hutiray Gyula furcsállotta azt, hogy a tavaly közhasznú társasággá alakított Schöpf-Merei Kórház ügyvezetőjének 150 ezer forintos béremelést, 600 ezer forintos fizetést javasolt a városvezetés, az ugyancsak kht.-ként működő Budai Gyermekkórház igazgatójának viszont nem indítványozták ezt.

A hivatal álláspontjával egyetértő kormánypártiak szerint a Schöpf-Merei igazgatója már hosszú ideje áll a posztján, s közalkalmazottként is hasonló volt a keresete, a Budai Gyermekkórház vezetőjét viszont nemrég nevezték ki.