Elkészült a Baross téri új metrókijáró szerkezete

MTI
2006.04.03. 15:44

Aba Botond, a BKV Zrt. vezérigazgatója "a magyar mérnöki munka csodájának" nevezte a Keleti pályaudvarnál megépült új metrókijáratot. Mint mondta, nem volt még példa arra, hogy egy működő metróig lehatoltak volna egy új építkezés során. Ugyancsak példa értékűnek tartotta azt, hogy a felszínen egy intermodális közlekedési csomópont jött létre, a vasút, a metró,a troli és a személygépkocsik között.

Demszky Gábor főpolgármester tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarnál másfél év alatt hét emelet mélységbe lehatolva megépítették a 2-es metró új kijáratát és a 4-es metró egyik mozgólépcsőjének szerkezetét. A felszínen új trolimegállókat és parkolókat alakítottak ki jelzőlámpás csomópontokkal.

"Az április 9-i választásokon is múlik, hogy a következő évekre tervezett fejlesztések megvalósulhatnak-e Budapesten" - jelentette ki Demszky Gábor. A szabad demokrata politikus leszögezte: "azt szeretném, hogy ha a 9-ét követő időszakban nem arról kellene beszámolnom önöknek, hogy mit, miért állíttatott le a következő kormányzat, hanem mindig jó hírekkel szolgálhatnék arról, hogy mit tett még hozzá a kormány és a főváros ahhoz, amit már a megállapodásban megígértünk".