Éjszaka aszfaltozzák a Szentendrei utat

MTI
2006.06.26. 23:41
Éjszaka aszfaltozzák a Szentendrei utat, így hétfőtől csütörtökig éjszakánként csak egy sáv lesz járható - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A július 30-ig tartó útfelújítás az útburkolat marásával kezdődött, ezen a héten napközben a szegélyeket bontják és építik, mindössze egy sávot elvéve az autósoktól - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az aszfaltozás általában a legnehezebb és a leginkább helyigényes munkafolyamat, ami a legnagyobb forgalomkorlátozással jár, hiszen az aszfaltozógépeknek minél nagyobb felületre kell teríteniük az aszfaltot ahhoz, hogy az aszfaltcsíkok között ne keletkezzen hézag.

Mivel a Szentendrei út Budapest egyik legforgalmasabb útvonala, ha a kivitelezők napközben két sávot is elvennének belőle, az súlyos közlekedési káoszt okozna. Éppen ezért az aszfaltozást mindig éjszaka végzik. Hétfő és kedd este 20 órától a bejövő-, szerdán és csütörtökön a kifelé vezető oldalt aszfaltozzák - így ezeken az éjszakákon csak egy sáv lesz járható - írják.