Judit
2 °C
7 °C

Lezárult a Nyugati téri ötletpályázat

Index
2006.07.03. 17:57

Lezárult a Fővárosi Önkormányzat ötletpályázata, amelyet a Nyugati téri aluljáróban elhelyezendő köztéri művészeti alkotás megvalósítására írt ki, az Atlantisz program részeként. A 16 beérkezett pályaműből szakmai zsűri választotta ki a győztes munkát.

Az Atlantisz program célja, hogy a város több év alatt olyan köztéri művészeti értéket halmozzon föl, amely Budapest nevét beemeli a progresszív, újító, előremutató kortárs kultúrát támogató városok sorába.

A Nyugati téri helyszínre kiírt pályázat nyertese, az Újirány Csoport (Lendvai Gábor, Tihanyi Dominika) Budapest légi fotóját helyezi majd el az aluljáró padlóján, az aluljáró oszlopai pedig a kijelölt helyszínekhez tartozó részletes információkat tartalmazzák majd.

Egyúttal a budapestiek is lehetőséget kapnak, hogy saját információikkal gazdagítsák a térkép egyes részleteit, vagy az oszlopokon megjelenített tartalmakat. Az alkotás 2006. szeptemberében készülhet el, és három hónapig lesz látható a Nyugati téren.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?