Útlezárás Dél-Budán a metróépítés miatt

MTI
2006.08.17. 18:06

Lezárják jövő hétfőn a 4-es metró két állomásának építése miatt a Móricz Zsigmond körtér egy részét és a Fehérvári út egy szakaszát teljesen, az elterelés várhatóan jövő augusztusig lesz érvényben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel csütörtökön. "A Bocskai úti és Móricz Zsigmond körtéri metróállomások építése miatt augusztus 21-től lezárják a Móricz Zsigmond körtér egy részét és a Fehérvári utat teljesen, a Kanizsai utca és Bocskai út között. Ez lesz a metróépítéssel járó eddigi legnagyobb forgalomterelés és lezárás" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A hivatal tájékoztatása szerint az év legnagyobb útlezárására kell számítani Dél-Budán. A korlátozás miatt a Fehérvári útról nem lehet majd közvetlenül eljutni a Móricz Zsigmond körtérig. A lezárások várhatóan 2007 augusztusáig tartanak. A tömegközlekedésben résztvevők számára a legnagyobb változás, hogy a 41, a 47 és a 18A jelzésű villamosok nem mennek el a Móricz Zsigmond körtérig. A villamosok helyett két villamospótló autóbusz közlekedik: a 18-47V jelzésű a Móricz Zsigmond körtér, a 41V jelzésű pedig a Szent Gellért tér irányába szállítja az utasokat. A villamosok augusztus 21-27. között Albertfalva kitérőig, augusztus 28-tól a Kanizsai utcáig közlekednek. Az autósok a lezárt területeket az Etele út és a Hengermalom út irányába kerülhetik el.

"A kivitelező vállalatok a legszigorúbb szabályokat betartva, többszöri ellenőrzés mellett végzik majd a munkálatokat. Ennek ellenére valószínűleg a munkavégzés során számos kellemetlenséggel találkoznak majd a budapestiek, elsősorban az építés által érintett környék lakói, de a szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezeket minimálisra csökkentsék" - áll a közleményben.