Tűzijáték volt hétfőn Budapesten

Index
2006.08.21. 21:46
Hétfő este, egy nappal a vasárnapi, augusztus 20-ai tragédia vihar után ismét tűzijáték volt Budapesten. Az Index több munkatársa is hallott a város különböző pontjain - XI. kerület, VII. kerület - durrogást, petárda-robbanást. A BRFK sajtóügyeletén az Indexnek elmondták, hogy ők is több bejelentést kaptak, többen hívták őket állítólagos tűzijátékok miatt.

Ugyanakkor az ügyeletes rendőrtiszt arról tájékoztatta lapunkat, hogy egyetlen engedélyezett tűzijáték volt ebben az időben, vagyis hétfő este Budapesten, mégpedig a Margitszigeten. Hogy pontosan milyen rendezvényhez kértek engedélyt azt nem tudta megmondani az illetékes, de azt megerősítette, hogy jogszerűen rendeztek tűzijátékot, vagyis volt engedélye a szervezőknek.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófa-védelmi Parancsnokság szóvivője nem tudott a konkrét rendezvényről, de általánosságban elmondta: a rendőrség adja ki az engedélyeket a tűzijátékok megrendezésére, és az engedélyezéskor adott esetben kikérik a tűzoltóságok szakvéleményét is.