Géza
-11 °C
-4 °C

Éjszakai próbajáratra indulnak a Combinok

MTI
2006.08.22. 19:48

Várhatóan szerdától péntekig éjszakánként, utasok nélkül, próbajáratokon tesztelik a Combino villamosokat, amelyek szombaton és vasárnap már nap közben, utasokkal is közlekedhetnek - nyilatkozta a BKV Zrt. vezérigazgatója kedden este az MTI-nek. Aba Botond elmondta, hogy terveik szerint üzemszerűen szeptember 4-én, hétfőtől szállítanak majd utasokat az új nagykörúti villamosok.

A vezérigazgató közölte, hogy szeptemberig Dél-Budán is befejeződik a villamosok felsővezetékének "beszabályozása". Hozzátette, azt szeretné, hogy a következő napok próbái alatt minden hiba "előjöjjön" a Combinókon. Mint mondta: arra törekszenek, hogy a kockázatot a nullára csökkentsék, de a teljes kockázatmentesség aligha érhető el.

A gyártó cég augusztus elején hívta vissza a Combinókat ellenőrzésre, főként az ajtók záródási problémái miatt. Jelenleg, a próbák alapján már mind a nyolc szerelvény üzembiztos és forgalomképes - közölte a vezérigazgató.

Aba Botond elmondta azt is, hogy már 15 Combino van Budapesten, közülük nyolc esett át a próbákon, a többit még a közlekedési felügyelet ellenőrzi. A 36 milliárd forintért vásárolt 40 új Combino összes szerelvénye a tervek szerint a jövő év első felében áll forgalomba.