Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

SZDSZ: Tarlós elhatárolódhat a MIÉP-től és a Jobbiktól, ha akar

MTI
2006.09.01. 13:39

Az SZDSZ egy saját szövegezésű nyilatkozatot ajánl Tarlós István független főpolgármester-jelölt figyelmébe, amelynek aláírásával a szabad demokraták szerint a politikus elhatárolódhatna a Jobbiktól és a MIÉP-től, tudatta az MTI-vel az SZDSZ pénteken közleményben.

"Alulírott Tarlós István felszólítom a Jobbik, valamint a MIÉP pártokat és képviselőjelöltjeiket, hogy haladéktalanul vegyék le nevemet szórólapjaikról, kiadványaikról. Visszautasítom, hogy a szélsőjobboldal pártjai engem nevezzenek meg főpolgármester-jelöltként. A MIÉP-pel és a Jobbikkal semmilyen módon nem vállalok közösséget, nézeteiket elutasítom. Nem értek egyet azzal sem, hogy az engem jelölő Fidesz MIÉP- és Jobbik-jelölteket is támogat az önkormányzati választáson" - többek között ez áll a SZDSZ által megfogalmazott nyilatkozatban, amellyel véleményük a Fidesz támogatását is bíró főpolgármester-jelölt elhatárolódhatna a szélsőjobboldaltól.

"Ha Tarlós István valóban csak a jobboldal és nem a szélsőjobboldal jelöltje akar lenni, a feladata egyszerű: írja alá nyilatkozatot, és ez azonnal tisztázza őt a szélsőséges pártokkal való kapcsolat közvéleményben felmerült gyanúja alól" - írta közleményében az SZDSZ.