Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

SZDSZ: Tarlós elhatárolódhat a MIÉP-től és a Jobbiktól, ha akar

MTI
2006.09.01. 13:39

Az SZDSZ egy saját szövegezésű nyilatkozatot ajánl Tarlós István független főpolgármester-jelölt figyelmébe, amelynek aláírásával a szabad demokraták szerint a politikus elhatárolódhatna a Jobbiktól és a MIÉP-től, tudatta az MTI-vel az SZDSZ pénteken közleményben.

"Alulírott Tarlós István felszólítom a Jobbik, valamint a MIÉP pártokat és képviselőjelöltjeiket, hogy haladéktalanul vegyék le nevemet szórólapjaikról, kiadványaikról. Visszautasítom, hogy a szélsőjobboldal pártjai engem nevezzenek meg főpolgármester-jelöltként. A MIÉP-pel és a Jobbikkal semmilyen módon nem vállalok közösséget, nézeteiket elutasítom. Nem értek egyet azzal sem, hogy az engem jelölő Fidesz MIÉP- és Jobbik-jelölteket is támogat az önkormányzati választáson" - többek között ez áll a SZDSZ által megfogalmazott nyilatkozatban, amellyel véleményük a Fidesz támogatását is bíró főpolgármester-jelölt elhatárolódhatna a szélsőjobboldaltól.

"Ha Tarlós István valóban csak a jobboldal és nem a szélsőjobboldal jelöltje akar lenni, a feladata egyszerű: írja alá nyilatkozatot, és ez azonnal tisztázza őt a szélsőséges pártokkal való kapcsolat közvéleményben felmerült gyanúja alól" - írta közleményében az SZDSZ.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!