Árpád
-2 °C
3 °C

A Hajógyári szigetről szavaz Óbuda

MTI
2006.09.10. 08:57

Rendeletmegerősítő népszavazást tartanak ma a III. kerületben a Hajógyári-szigeten tervezett beruházás kapcsán, a választópolgároknak arról kell dönteniük, hogy megerősítik-e a Kerületi Szabályzási Tervet (KSZT) tartalmazó rendeletet.

A népszavazás egyfordulós, a szavazóhelyiségeket reggel 6.00 órától este 19.00 óráig lehet a felkeresni - olvasható a kerület honlapján található tájékoztatóban.

A Fővárosi Közgyűlés április 27-ei ülésén, egyetértési jogával élve, zöld utat adott a mintegy 400 milliárd forint értékű magánbefektetői projektnek. Az elképzelések szerint a volt hajógyár területén a többi között szálloda, konferenciaközpont, apartmanhotel, kaszinó és sportpálya épülne.

A beruházáshoz szükséges KSZT-t június 30-án fogadta el a helyi képviselő-testület és egyúttal döntött a rendeletmegerősítő népszavazás kiírásáról is. Ha a szavazók több mint fele igennel voksol, akkor szeptember 23-án hatályba lép a KSZT.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?