Árpád
-2 °C
4 °C

Büdös van az Illatos úton

MTI
2006.09.15. 19:32

Mintegy száz ember gyűlt össze azon a demonstráción, amelyet pénteken este tartottak Budapesten az Illatos út környéki két vegyi üzem mellett, ahol helyi lakosok petíció átadásával tiltakoztak otthonaikban tapasztalható "irritáló szagok" ellen. A "Tiszta levegőt!", "Elég volt a vegyszerekből!" feliratú transzparensekkel megjelenő családos emberek előtt Juhász András helyi lakos kifejtette: az emberek félnek a bűzök esetleges vegyi hatásaitól és nem fogadják el a vegyi művek struccpolitikáját.

Juhász András petíciót vitt át a közeli Budapesti Vegyiművek épületéhez. A cég műszaki igazgatója maga is szólt az egybegyűltekhez, akiknek felolvasta a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség levelét, amelyben az állt, hogy a műszaki mérővizsgálatok nem mutattak ki környezetileg káros hatásokat. Eifert Gyula arra a kérdésre, hogy milyen szagot érez, azt mondta, hogy "ez csak az aszfalt".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?