Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Tarlós egy engedélyező cég nyomában

MTI
2006.09.27. 17:49

Tarlós Istvánt rosszul tájékoztatták, vagy ismét szándékosan téved, áll Vajda Pál főpolgármester-helyettes szerdai közleményében, amelyben arra reagál, hogy Tarlós István, a Fidesz által is támogatott független főpolgármester-jelölt azt mondta, "városházi dolgozók" egy csoportja bt.-t, majd kft.-t alapított, azzal a céllal, hogy a hatóság helyett belépési díjat szedjen a Margitszigetre, illetve a Budai Várba behajtó autósoktól.

Vajda állítása szerint a Fővárosi Szállítási Tanácsadó Kft. nem a Főváros cége, és nem is a főváros dolgozóiból alakult. Ez egy magáncég, amelyik 16 éve szerződés alapján végzi a védett övezetekbe történő behajtási engedélyekkel kapcsolatos ügyintézést. A kft.-én keresztül évente 50.000 engedélykérelem érkezik a fővároshoz, amit a cég szakértői előzetesen átvizsgálnak, és tanácsot adnak a kérelmezőnek, hogy hogyan tervezze az útját, hogy az ne nehezítse tovább Budapest közlekedését. Vajda Pál kitért arra is, hogy a fővárosi engedélyek díjából befolyó pénzből a cég minden forintot átutal a fővárosnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?