Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét felbontják a budapesti Fő utcát

MTI
2006.09.29. 18:39

Budapesten hétfőn ismét felbontják az I. kerületi Fő utca útburkolatát - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája pénteken az MTI-vel. Csordás Mihály, a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályvezetője az MTI érdeklődésére azzal indokolta, hogy néhány hónapon belül másodszor bontják fel, illetve zárják el a forgalom elől ezt az útszakaszt, hogy az elöregedett közművezetékek cseréje után közvetlenül nem lehetett felújítani az utat, mert szükség volt erre az útszakaszra: a 2-es metró felújítása alatt itt közlekedtek a metrópótló autóbuszok.

Ezután pedig a városvezetés úgy döntött, hogy a másfél hónapra tervezett útfelújítást az önkormányzati választások után kezdik el - jegyezte meg. A Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint hétfőtől felújítják a XIV. kerületi Csömöri út Nagy Lajos király útja és a Körvasút sor közötti szakaszát is, s a tervek szerint várhatóan október 30-án adják át ismét a forgalomnak. Új aszfaltburkolatot kap a XIX. kerületi Ady Endre útnak a Gubacsi híd és a Duna utca közötti része is, itt a munkálatok hétfőtől október végéig tartanak.