A fővárosi Fidesz: még nincs döntés a frakcióvezetőről

MTI
2006.10.03. 17:42
Nem dőlt még el, hogy ki lesz a Fővárosi közgyűlés fideszes frakciójának vezetője - nyilatkozta a párt budapesti elnöke kedden az MTI-nek.

Kupper András elmondta, hogy még különböző mozgások várhatók a képviselőcsoportban. Van ugyanis egy olyan ajánlása az elnökségüknek, hogy kerületi polgármesterek ne vegyenek részt a közgyűlés munkájában. Ez az egyébként nem kötelező érvényű ajánlás érinti Pokorni Zoltán XII. kerületi és Riz Levente XVII. kerületi polgármestert, akik befutó helyen szerepelnek a közgyűlésben.

Ugyancsak többeket érint az a törvényi előírás, miszerint egyidejűleg nem lehet valaki listás mandátumú képviselő a fővárosban és kerületben is. E kérdések rendezése után foglalkoznak majd a frakcióvezetői poszttal - jegyezte meg az elnök.

Kupper András korábban azt nyilatkozta, hogy jó esélye van a frakcióvezetői tisztségre Tarlós Istvánnak, aki a Fidesz listát vezeti, s aki igen szoros versenyt vívott a főpolgármesteri posztért. A párton kívüli Tarlós István az elmúlt napokban szintén azt nyilatkozta, hogy kész vállalni a Fidesz-frakció vezetését.